CNC frezen en draaien
DIAMETAL frezen draaien slijpen


BEDRIJFSVOORSTELLING


VANDAAG:

Anno 2015 is Diametal een volwassen KMO met 25 medewerkers.
Sinds juli 2008 zijn we 100 meter verhuisd en beschikken we over een optimaal gebouw specifiek gebouwd voor de metaal en kunststof verwerking. Alles is dusdanig ontworpen dat onze medewerkers in de beste omstandigheden kunnen produceren: stabiele temperatuur, goede verlichting, lawaaiabsorberende materialen, veilige omgeving,... Met als de bedoeling de produkten van onze klanten in optimale omstandigheden te produceren.

Nieuwe productie hal Diametal frezen draaien slijpen

MISSIE:

Dienstverlening, klantentevredenheid en maatwerk in verspaning is onze missie.

 

GESCHIEDENIS:

De voorloper van Diametal werd opgericht rond 1930 en maakte onderdelen voor de diamantnijverheid, wat de naam Diametal verklaart. Herentals en omstreken waren in die tijd een echt centrum voor diamantverwerking met letterlijk duizenden bedrijven en vooral bedrijfjes die hun brood verdienden met de diamantindustrie.  Door het langzaam verdwijnen van de diamantverwerking in België werd vanaf de jaren 70 ook begonnen met de fabricage en herstelling van machineonderdelen. In 1984 werd Diametal een bvba. Frezen, draaien, draadvonken, slijpen, boren, tappen, spiebanen steken,... kortom verspaning werd de hoofdactiviteit. In 1998 werd dan de eerste CNC machine gekocht, en van dan af is steeds gekozen voor machines met computer gestuurde verwerking. In 1999 werd aan de Noordervaart in Herentals een nieuw productieatelier met kantoor gebouwd en in gebruik genomen.

Ondertussen werd naast metaal ook kunststof meer en meer belangrijk. In 2002 werd Diametal omgevormd tot een NV. In 2005 verkocht de toenmalige eigenaar Diametal aan Jan Reijnaers. In 2006-2007 werd het machinepark uitgebreid tot 10 CNC machines, een lasergraveerder, een 3-D Meetbank en diverse andere machines.

De “nieuwe” gebouwen werden stilaan te klein wat efficiënt werken bemoeilijkte en een rem op verdere groei betekende.

Er werd besloten om te investeren in een nieuw en groter gebouw, vlak achter het bestaande gebouw.

gebouw Diametal frezen draaien slijpen
Het nieuwe gebouw bevat een productiehal van 2.600m², geconditioneerde kwaliteitsmeetruimte, openlandschapskantoor en ruime sociale voorzieningen. Het werd in juni 2008 in gebruik genomen. De beschikbare ruimte werd snel ingevuld met nieuwe investeringen om de productiecapaciteit uit te breiden en de kwaliteit te verhogen.

In 2010 werd Diametal ISO 9001 gecertificeerd en werd verder gewerkt naar de productie van fijnprecisie mechanische onderdelen met zowel verspanende als niet verspanende bewerkingen.

Elk jaar investeert Diametal gemiddeld in 2 nieuwe machines:

- 2008 en 2009: 6-assige portaalfreesmachine, 5-assige freesmachine met robot, precisie CNC draaibank voor zeer kleine stukken en een slijpbank.

- 2010: Draadvonker

- 2011: Draaibank, startgatvonker, uitbreiding robot, draadtapinstallatie

- 2012: 2 Freesmachines, volledig nieuw CAD CAM systeem

- 2013: Draaibank en Draadvonker

- 2014: 5-assige freesmachine en CNC vlakslijper

 

 
home diametal
activiteiten diametal
service diametal
kwaliteit diametal
bedrijf diametal
voorstelling diametal
actua diametal
solar team bedrijfsinfo diametal
vacatures diametal
contact diametal
logo ISO9001 diametal Copyright © 2008-2014 - Diametal - Gareelmakersstraat 10 - 2200 Herentals - inform@diametal.be
home - activiteiten - service - kwaliteit - bedrijf - vacatures - contact