Uw partner in de productie van fijnprecisie mechanische onderdelen in metaal en kunststof

Polieren in Herentals

Polieren in Herentals

Laat uw materiaal nauwkeurig en deskundig polieren door Diametal, een ervaren metaalbewerkingsbedrijf in Herentals. Door onze geavanceerde machines zijn wij in staat om zeer complexe materialen te bewerken en deze goed af te vlakken. U bent echter ook voor manueel polieren bij ons aan het juiste adres. Zo zijn we in staat al uw werkstukken en onderdelen naar wens te polieren. Diametal is bovendien ISO 9001-gecertificeerd sinds 2010, zodat u verzekerd bent van superieure kwaliteit.

Machinaal hoogglans polieren (mirror finish) in onze werkplaats in Herentals

We kunnen machinaal polieren tot waarden van < 0,2 Ra of om spiegelglans (de mirror finish) kwaliteit te bereiken. Hiervoor hebben we twee machines die complementair zijn aan elkaar, waarvan de Rosler glijslijpvibrator R150DL er een van is. Afhankelijk van de bewerking duurt het proces 4 tot 20 uur. Dat is een maatvaste bewerking.

Manueel polieren

Voor het manueel polieren hebben we diverse medewerkers in onze werkplaats in Herentals met gouden handen die kunnen wat de machines niet kunnen. Bijvoorbeeld met gaten van Ø<3 millimeter. Onze experten gebruiken enkel slijp- en polierpasta’s zonder dierlijke producten. Ons proceswater wordt gefilterd en hergebruikt. Hierdoor is ons werkproces duurzaam en vermijden we vervuiling en belasting van de natuur.

Kies voor de beste service

Bij ons krijgt u snelle service, doordat te allen tijde verschillende soorten materiaal, werkstukken en producten op voorraad hebben, in verschillende maten en lengtes. Heeft u vragen over machinaal of manueel polieren in onze fabriek in Herentals? Of heeft u misschien een vraag over tandwielen maken? Wij denken graag met u mee. Stel uw vraag over bijvoorbeeld vonkverspanen of andere diensten, aan ons door te bellen naar het telefoonnummer +32 (0)14 24 99 80 of vul het contactformulier in.

ISO 9001

gecertificeerd sinds 2010

Gegevens

 • Nuttige binnen Ø kuip: 600mm
 • Nuttige hoogte kuip: 400mm
 • Zowel slijpen als polieren
 • Voorzien van opspanmiddelen voor de meest complexe onderdelen
 • gevuld met keramische slijpstaafjes Ø3mm met lengte van 10mm
 • Aangesloten op waterzuiveringsinstallatie ZF800 KF HA
  • centrifuge & slibkorf
  • vuil en schoon watertank
  • proces kringloopsysteem

Machinepark